top of page
Training-t-Landje-vrijwilligers-1030x773.jpeg

Training natuurgidsen 
wo 5 april 2023

Afgelopen woensdag kregen 5 natuurgidsen van het centrum voor natuureducatie de Klyster een korte voorbereidende training op ’t Landje van Dokkum en het nieuwe voorjaars natuurbeleefpad van Mijke Bos.

 

Mijke vertelde over de historie en de natuurlijke waarden van ’t Landje en liet de natuurgidsen de opdrachten zien die zij met de leerlingen komend voorjaar gaan uitvoeren.

De Klysters waren erg enthousiast over het terrein en de opdrachten. Zo zullen er waterbeestjes gezocht worden, fruitbomen bestudeerd, kruiden geproefd en wordt er ook een moment even helemaal zen van de natuur genoten. Natuurlijk geven de gidsen ook zelf invulling aan de opdrachten, zodat het Natuurpad “eigen” wordt.

’t Landje en De Klyster werken sinds vorig jaar samen.

 

’t Landje heeft een mooi buitenlokaal met bezoekersfaciliteiten en De Klyster beschikt over een scholennetwerk, vrijwilligers en educatieve expertise. Een win-win situatie.

De officiele bekrachtiging van deze samenwerking zal vorm krijgen door een feestelijk opening van de natuurpaden in de loop van dit kalenderjaar.

Verhalenavond 
vr 18 november 2022

Stichting Alde Fryske Kerken Oostrum-Jouswier heeft 't Landje uitgenodigd om haar verhaal te vertellen. De verhalenavond start om 20u in de Sint-Nicolaaskerk in Oostrum. Er is ook een ronde om 21u. 

 

"Het perceel aan de Tichelwei welke ook wel bekend staat als de kwekerij of de appelhof is in 2020 aangekocht door de familie Bos. Tijdens de verhalenavond zal Mijke Bos u meenemen in de historie van het perceel en u deelgenoot maken van de toekomstplannen. Naast het delen van de plannen is Mijke vooral ook benieuwd welke verhalen u heeft over dit perceel en wil dit graag van u vernemen."

 

Entree is gratis. 

landje april 2022.jpg

Uitnoding scholen 21x21.png

Scholen Open Huis
do 19 mei 2022

We merken dat scholen behoefte hebben aan activiteiten in de natuur. Samen met NME de Klyster en IVN Natuureducatie gaan we belevingspaden ontwikkelen voor de groepen 3, 4 en 5. Daarnaast willen we graag weten waar scholen behoefte aan hebben op het vlak van natuureducatie. Daarom organiseren we een Open Huis! Sommige scholen zijn al langgeweest, aangezien zij op 19 mei niet kunnen. Voor meer info of vragen mail gerust naar: info@mijkebos.com

COL_Uitgesteldgeluk_liggend_LR_©MirjanvanderMeer.jpg

Uitgesteld geluk

Op donderdag 26 mei 2022 is een verhaal van het verhalenproject Uitgesteld geluk van Leeuwarden UNESCO City of Literature te beluisteren op 't Landje. Anna Raadsveld leest daar het verhaal 'Gemeenschapsgrond' van Nicole van den Berg voor, in het Nederlands. Het programma begint om 15.30 en duurt ongeveer anderhalf uur (verhaal en rondleiding). De toegang is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Kinderen zijn ook welkom en kunnen lekker spelen. Wel is het handig om zelf een tuinstoeltje of kleedje mee te nemen en kom vooral op de fiets. Koffie, thee & limo  is verkrijgbaar. Meer info vind je op www.uitgesteldgeluk.nl. 

COL_Uitgesteldgeluk_liggend_LR_©MirjanvanderMeer.jpg

reviews

IMG_1334 2.jpg

Nathalie, groep 8

Bonifatiusschool
Bezoek op 3 november 2022

Toen we aan kwamen voor onze excursie werden we een warm welkom geheten. We begonnen meteen, geen getreuzel dat was erg fijn. De man legde alles rustig uit en beantwoordde de vragen. We deden erg leuke spelletjes zoals een estafette. Wij allemaal mochten een paardenbloem en konijnenblad eten het was erg bitter maar leuk om te proberen. Ook hebben we een madelief gehad die was lekker. Iedereen mocht ook spelen in het veld dat was leuk omdat het erg groot is. Na afloop aten we gepofte tamme kastanjes die proefden naar aardappels. Toen we weggingen zwaaide de man ons uit. Dit was erg leuk, hier wil ik zeker nog eens heen.

IMG_1334 2.jpg

Femke, groep 8

Bonifatiusschool
Bezoek op 3 november 2022

We gingen naar 't Landje van Dokkum we zagen al een paar bomen staan. Onze begeleider nam ons mee naar het vuur daar hadden we een paar tamme kastanjes in het vuur gegooid. Toen deden we een spel en daarna legde de begeleider ons uit dat je sommige planten en bomen en bladeren kon eten. We hadden madeliefjes gegeten paardenbloemen en nog veel meer. Toen gingen we de tamme kastanjes op eten, het is best lekker. En we hadden ook eikels gegeten dat was best bitter maar wel eens grappig om te proberen. Ik vond het daar leuk ook zeker een aanrader.

bottom of page