landje april 2022.jpg

Verhalenavond 
vr 18 november 2022

Stichting Alde Fryske Kerken Oostrum-Jouswier heeft 't Landje uitgenodigd om haar verhaal te vertellen. De verhalenavond start om 20u in de Sint-Nicolaaskerk in Oostrum. Er is ook een ronde om 21u. 

 

"Het perceel aan de Tichelwei welke ook wel bekend staat als de kwekerij of de appelhof is in 2020 aangekocht door de familie Bos. Tijdens de verhalenavond zal Mijke Bos u meenemen in de historie van het perceel en u deelgenoot maken van de toekomstplannen. Naast het delen van de plannen is Mijke vooral ook benieuwd welke verhalen u heeft over dit perceel en wil dit graag van u vernemen."

 

Entree is gratis. 

Peren Plukdagen
Za 8 en 15 oktober 2022

Wij organiseren plukdagen op za 8 en 15 okt van 11-15u. Iedereen is dan welkom om onze Gieser Wildeman stoofperen te rapen voor 3,50 per emmer. We geven dan ook graag een update over onze educatieve activiteiten i.s.m het centrum voor natuureducatie de Klyster.

Van 14u tot 15u bieden wij een gratis rondleiding aan om te vertellen over wat hier groeit en bloeit volgens voedselbosprincipes.  

 

Scholen op afspraak

Scholen zijn uiteraard ook welkom! Zij kunnen op afspraak doordeweeks gratis plukken en 't Landje beleven. Graag contact opnemen met: tlandjevandokkum@gmail.com.

Plukdag 2022.jpg

Uitnoding scholen 21x21.png

Scholen Open Huis
do 19 mei 2022

We merken dat scholen behoefte hebben aan activiteiten in de natuur. Samen met NME de Klyster en IVN Natuureducatie gaan we belevingspaden ontwikkelen voor de groepen 3, 4 en 5. Daarnaast willen we graag weten waar scholen behoefte aan hebben op het vlak van natuureducatie. Daarom organiseren we een Open Huis! Sommige scholen zijn al langgeweest, aangezien zij op 19 mei niet kunnen. Voor meer info of vragen mail gerust naar: info@mijkebos.com

COL_Uitgesteldgeluk_liggend_LR_©MirjanvanderMeer.jpg

Uitgesteld geluk

Op donderdag 26 mei 2022 is een verhaal van het verhalenproject Uitgesteld geluk van Leeuwarden UNESCO City of Literature te beluisteren op 't Landje. Anna Raadsveld leest daar het verhaal 'Gemeenschapsgrond' van Nicole van den Berg voor, in het Nederlands. Het programma begint om 15.30 en duurt ongeveer anderhalf uur (verhaal en rondleiding). De toegang is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Kinderen zijn ook welkom en kunnen lekker spelen. Wel is het handig om zelf een tuinstoeltje of kleedje mee te nemen en kom vooral op de fiets. Koffie, thee & limo  is verkrijgbaar. Meer info vind je op www.uitgesteldgeluk.nl. 

COL_Uitgesteldgeluk_liggend_LR_©MirjanvanderMeer.jpg