top of page

Bomenplant dag vr 17 maart 2023


Wauw! Wat was dit een mooie en zinvolle dag.


Wij deden mee aan het project ‘Beammen foar Elkenien’, waarmee Landschapsbeheer Friesland en de Friese Milieu Federatie 92.000 nieuwe bomen in Friesland planten. Wij hadden geen idee dat we zoveel hulp zouden krijgen!


Na een bezoek van Landschapsbeheer Friesland is besloten dat er circa 1800 bomen en struiken bijgeplant konden worden; het versterken van de houtsingel, en het aanvullen van de voedselbosrand. Dit allemaal om de biodiversiteit een flinke boost te geven!


Toen we deze hoeveelheid bomen en struiken hoorden, hebben we om hulp gevraagd. En dat was er! @treesforall_nlsteunt de missie van bovenstaande partijen. Samen met haar partners zoals @arriva_nl@hotelsfortrees MVRDV, @mvrdv en Stichting Nieuwe Waarde en onze eigen partners zoals de @deklyster en vrijwilligers hebben we anderhalve week geleden deze klus geklaard in een paar uur met wel 4o vrijwilligers!!


Wauw, de kracht van verbinding! Heel mooi om te merken hoe je door samenwerking en efficiënt inzetten van mensen en contacten zoiets kunt neerzetten. Er zijn inmiddels meer particuliere eigenaren en boeren die hier mee bezig gaan.


Nogmaals dank aan alle betrokkenen voor deze geweldig bijdrage! En altijd welkom om te zien hoe alles groeit en bloeit 🌱🌳🙏🏻

Comments


bottom of page